Haberler

Hostech 2018 Maksan Markamızla Fuardayız. Hostech 2018 Maksan Markamızla Fuardayız.
4. Genç Turizmciler Yarışıyor Çeşme 4. Genç Turizmciler Yarışıyor Çeşme
İZMİR'in Çeşme ilçesinde, Çeşme Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin organize ettiği "4. Genç Turizmciler Yarışıyor" yarışması, çeşitli illerden gelen 45 okulun öğrencilerinin katılımıyla 10-12 Nisan'da yapılacak.

Çeşme Çarşısı'nın girişindeki meydanda, Çeşme Kaymakamlığı ve Çeşme Belediyesi'nin desteği ile düzenlenecek yarışmada, Mesleki ve Teknik Anadolu liselerinde turizmcilik eğitimi gören öğrenciler, "En İyi Yemek", "En İyi Kokteyl" ve "En Yaratıcı Yatak" kategorilerinde hünerlerini sergileyecek. Renkli görüntülere sahne olması beklenen yarışmanın organizasyon komitesinde ve yemek jürisinde yer alan lokanta işletmecisi Mustafa Dumanlıdağ, yarışma ile ilgili bilgi vererek, "Çeşme Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, geçtiğimiz yıl da dünyanın en uzun hamburgerini yaparak Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeye çalışmıştı. Okul, bu sene daha farklı bir uygulamaya gitti. Çeşme Kaymakamlığı ve Çeşme Belediyesi'nin de desteği ile festival havasında geçecek üç günlük bir organizasyon yaptılar. Organizasyon kapsamında gerçekleştirilecek yemek yarışmasında, yöresel yemeklere ağırlık verilecek. Sponsor firmalar stantları kuracak ve mutfak ekipmanlarını sağlayacak. Ayrıca Çeşme'de yaşayan değerli sanatçılarımızdan Pınar Aylin ve Çeşme'mize çok büyük katkıları olan Çağla Kubat ile uzun yıllardır Çeşme'de yaşayan televizyon habercisi Korcan Karar da katılarak yarışmamıza katkı sağlayacak. Buradaki temel amaç, turizmcilik eğitimi alan gençlerimizin meslek aşkını ve bilgilerini ilerletmek" dedi.

Ekmekçiler Otel Ekipmanları olarak böyle bir organizasyona sponsor olmaktan dolayı mutluyuz. 
4. Uluslararası Urla Enginar Festivali 4. Uluslararası Urla Enginar Festivali
Alaçatı’nın lezzetleri Alaçatı’nın lezzetleri
İzmir’in en önemli turizm merkezlerinden Çeşme ilçesindeki Alaçatı’nın lezzetleri, kitaplaştırılarak Ekmekçiler Grup sponsorluğunda okuyucuyla buluştu.

Alaçatı Turizm Derneği, bünyesinde yer alan 16 restoranın üçer yemek tarifinin yer aldığı bir kitap yayınlayarak, Alaçatı’nın gastronomi turizmindeki farklılığını sergiledi. Proje Koordinatörlüğünü Serap Yeşilsakız, proje danışmanlığını Mustafa Dumanlıdağ ve editörlüğünü Destina Akgün’ün yaptığı "Alaçatı’nın Lezzetleri" adlı kitaptaki fotoğrafların çekimini ise Ozan Çelik gerçekleştirdi. Yemek danışmanı ve stilisti Dilek Yetkiner’in katkı sağladığı kitabın ön sözünü de yemek yazarı ve araştırmacı Gökçen Adar yazdı. Türkçe ve İngilizce olarak, beş bin adet basılan kitabın amacının ise, "Alaçatı’nın geçmiş mutfak kültürünün de içinde olduğu değerlerin korunması, topraklarında yetiştirilip yerel restoranlarında misafirlere sunulan gözde yemeklerinin aktarılması" olduğu ifade edildi.

Kitabın proje danışmanlığını üstlenen Avrasya Restoran sahibi Mustafa Dumanlıdağ, bir açıklama yaparak, Alaçatı Turizm Derneğine üye 16 restoranın bir araya gelerek, yöresel gastronomi değerlerini yerli ve yabancı turistlere sunmak istediklerini belirterek, "Her restoran kendi belirlediği üç yemek çeşidiyle kitapta yer aldı. Dört aylık yoğun bir çalışma sonucu bu kitap ortaya çıktı. Alaçatı’ya yakışan, Alaçatı’nın yöresel gastronomik değerlerini kitabımıza yansıtmaya çalıştık; ayrıca kitabımızı geri dönüşümlü kağıtlardan bastırarak çevre duyarlılığımızı da ortaya koymak ve çevre farkındalığı oluşturmak istedik. Alaçatı’da yaşayan esnaflar olarak, Alaçatı’nın tüm değerlerini korumak, ve insanlarımıza en iyisini sunmayı amaçlıyoruz. Kitabımızı bastırırken sadece Türkçe değil, yabancı turistlerin de faydalanabilmesi için İngilizce olarak da hazırlattık. Kitabımız baskıdan on gün kadar önce çıktı. Kitabımızın, Türkiye turizminde ayrı bir yeri olan Çeşme ve Alaçatı’ya gastronomi turizmi anlamında katkı sağlayacağına inanıyoruz. Alaçatı, her ne kadar sörf turizmiyle de öne çıksa da yöresel yemek kültürünün, gastronominin de önemli bir değer olduğu yadsınamaz bir gerçektir" şeklinde konuştu."
Alaçatı Big Fish 2016 turnuvasında Alaçatı Turizm Derneği ve Single Fin ile yerimizi aldık. Alaçatı Big Fish 2016 turnuvasında Alaçatı Turizm Derneği ve Single Fin ile yerimizi aldık. Alaçatı Big Fish 2016 turnuvasında Alaçatı Turizm Derneği ve Single Fin ile yerimizi aldık.
3.Uluslararası Turizm Kongresi 3.Uluslararası Turizm Kongresi 7-8-9 Aralık tarihlerinde 3. Uluslarası Gastronomi Turizm Kongresin de İzmir Aşçılar Derneği ile birlikte; Fuar İzmir de yarışma alanındayız. Misafirlerimizi bekliyoruz.
Host Milano / Italy Host Milano / Italy
Dünyanın en büyük endüstriyel mutfak ekipmanları fuarlarından biri olan Host Milano / İtalya fuarında 20-24 Ekim 2017 tarihleri arasında MAKSAN Endüstriyel Mutfak Ekipmanları olarak 4. Hol V56 Z55 nolu standlarındayız. Katımlarınızı bekliyoruz.
II.Koruncuk Sörf Festivali II.Koruncuk Sörf Festivali
12 -13 Ağustos tarihlerinde gerçekleşen II.Koruncuk Sörf Festivali / Alaçatı da partnerlerimiz İzmir Ekonomi Üniversitesi ve Sir Winston ile yerimizi aldık. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Uluslarası Urla Enginar Festivali Uluslarası Urla Enginar Festivali Uluslarası Urla Enginar Festivalin de partnerimiz İzmir Ekonomi Üniversitesi ile birlikte, yarışma alanları ve demo mutfaklarında yerimizi aldık. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.
IBATECH İzmir IBATECH İzmir IBATECH İzmir fuarında değerli partnerlerimiz İzmir Aşçılar Derneği ve TAFED ile birlikte, yarışma alanındaki yerimizi aldık. Fuar boyunca standımızda pişirimlerimize devam ettik ve misafirlerimizi ağırladık. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.